Geschiedenis

HomeGeschiedenis

In het najaar van 1992 is Christelijk Jongerenkoor “De Morgenster” opgericht. Vanaf de oprichting tot en met juni 2008 heeft Martin de Jong de muzikale leiding gehad over ons koor. Vanaf juli 2008 tot heden staan we onder de inspirerende muzikale leiding van Leon van Veen.

In de 20 jaar dat we nu bestaan hebben we verschillende cd’s opgenomen. Allereerst de cd “Unto de Lord” ter ere van ons 5-jarig bestaan. Bij het 10-jarig en 15-jarig bestaan zijn respectievelijk de cd’s “He’s the Reason” en “Enter His presence” uitgebracht. Daarnaast heeft CJK de Morgenster aan verschillende CD opnames meegewerkt.

Dit jaar bestonden vierden we 20-jarig en ter gelegenheid van deze mijlpaal hebben wij een speciaal jubileumconcert gegeven met de titel “Once Upon a Cross”. Tijdens dit concert hebben we teruggekeken op 20 mooie jaren met de hoop om nog 20 jaar verder te gaan.

Inmiddels hebben we een naamswijziging doorgemaakt. We heten sinds augustus 2012 “Christelijk Koor de Morgenster”. Een koor met rond de 60 leden variërend van 20-45 jaar. Sinds we onder leiding staan van Leon van Veen oefenen we elke woensdagavond van 20.00 – 22.00 uur in de Poort, Randweg 141 te Alblasserdam.

Meer lezen over onze visie, ga naar Doelstelling.